Hvorfor nu det?

Det er ikke længe siden vi læste at Microsofts krav til hardware der skal bruge Windows 10 er blevet strammet op.

CPU

CPU skal understøtte Mode Based Execution Control (MBEC) som er krævet for den virtualiseringsbaserede sikkerhed (VBS) i styresystemet. Det betyder 7. generations cpu fra Intel eller AMD.

TPM

Enhed skal være forsynet med Trusted Platform Module (TPM) version 2 og leve op til kravene fra Trustworthy Computing Group. I praksis er det Intel, AMD, Infineon, STMicroelectronics og Nuvoton.

RAM

Mindst 8 GiB som standard

Firmware

Version 2.4 eller nyere UEFI og Secure Boot aktiveret som standard.

Det er meget godt

Dog betyder det i praksis at man skal investere i ny computer for at kunne bruge Windows 10. Det er ikke alle der har økonomi til at købe ny computer blot for at følge med Microsofts krav.

Det er bestemt ikke dårligt at Microsoft stiller krav, problemet er at deres monopolstatus har betydet at de er udsat for konstante angreb på deres software og deres styresystem har ikke altid fungeret lige godt ligesom deres opdateringsmekanisme skaber udbredte frustrationer for deres brugere.

Office

Næste version af Microsoft Office – version 17 – udgives 2019 kan kun anvendes på Windows 10. Mange brugere vil føle sig presset til enten at skifte til Windows 10 eller bruge Cloud versionen Office 365.

Privatliv

Privatliv er vel nærmest ikke eksisterende med Microsofts Windows 10.

Alternativet

Alternativet er Linux som fra begyndelsen er kodet med henblik på sikkerhed, noget Microsoft først er begyndt at implementere siden giganten barslede med Vista.

Linux er et system som haft sin sejrsgang i serverrum og de seneste år som Android der driver størstedelen af verdens smartphones.

Linux er et system der bogstavelig talt kan køre på en toaster.

Linux har en diversitet af programmer – fuldt udstyrede office pakker og meget mere.

Konklusion

Aldrig har der været større motivation for at skifte til Linux. Du kan skippe Microsofts Officepakke og fortsætte med at bruge dit computerudstyr som jo intet fejler – det lever bare ikke op til Microsofts krav til hardwaren. Linux indeholder ingen sporingselementer eller det er nemt at deaktivere eller helt fjerne.

Skift til Linux før du kommer i klemme!